Podcasts

Home / Podcasts

De leerwijzer podcast

Hoe blijven we jongeren motiveren?

Welkom bij de Leerwijzer podcast, waarin we het hebben over ons hoogste goed, onze grootste zorg: onze kinderen. Eén van de zaken waar we ons immers het meeste zorgen om maken is hun opleiding, het onderwijs, de school.

Elke maand stellen we een nieuwe podcast voor waarin we vanuit onze praktijkervaring vertellen over hoe we jongeren blijven motiveren, telkens vanuit een andere invalshoek.

Waarom loopt het voor mijn kind niet zoals het moet op school? Moet ik het normaal vinden dat mijn kind zich verveelt of ongelukkig voelt in de klas? Wat als mijn kind het vertrouwen in de school -en zichzelf- verliest? Ligt de oplossing in een lichtere last? Of kunnen we ons kind toch (terug) sterker maken?

Bij Leerwijzer zien we dergelijke zorgen vaak terugkeren. In deze podcast willen we een antwoord bieden en een inkijk geven in hoe we op onze school niet kiezen voor een lichtere last, maar jongeren terug sterkere vleugels geven.

Wat zijn al die dys’sen?

Wat zijn al die dys’sen?

In deze aflevering spreken we over leerstoornissen, met name dyslexie, dyscalculie, dysorthografie, dysfasie,… maar wat zijn al die “dys’sen”?

Hoe laat je iemand (terug) goesting krijgen in school?

Hoe laat je iemand (terug) goesting krijgen in school?

Onze basisfilosofie, zoals we in aflevering 1 uit de doeken deden, is een vertaling van de missie van onze school: jongeren sterkere vleugels geven. Hoe past Leerwijzer dat nu concreet toe in de praktijk?

Motivatie

Motivatie

In deze eerste aflevering vertrekken we vanuit onze basisfilosofie over motivatie, de rode draad die onze hele werking bepaalt.