tn_I08A4406

Getuigenis

Oud-leerling aan de universiteit

Beste meneer Ringoot,

We zijn intussen al januari en ik zit al lang met het idee om u een email te schrijven waarin ik u een schets geef hoe ik de voorgaande maanden heb ingevuld en nog beter, hoe ik tot nu toe presteerde.

Zoals u weet ben ik gestart aan de engelstalige 'University of Maastricht' in september. Ik moet eerlijk toegeven dat in het begin niet alles van een leien dakje liep. Het systeem waarmee de universiteit werkt was voor mij compleet nieuw. Ik zag het als een challenge maar heb het toch wel lastig gehad. De overvloed aan nieuwe informatie die ik moest verwerken, opslaan en toepassen was op een bepaald overweldigend. Ik bleef natuurlijk niet bij de pakken zitten zoals u kon vermoeden. Mijn motivatie om in Maastricht te kunnen  starten was dermate groot dat ik geen alternatieven zag.
 
Onze eerste periode bestond uit een blok van 7 weken les en de 8ste week hadden we examen. Mijn eerste twee vakken waren marketing en QM (quantative methods), wat staat voor wiskunde en statistiek.  Ik slaagde voor marketing zonder probleem maar QM bleek toch een probleem, ik was te laat begonnen met het studeren van dit vak.
 
De tweede periode bestond ook uit een blok van 7 weken en de 8ste week examen. We hadden geen week vakantie tussenin dus na de examenweek van blok 1 hadden we direct weer les. De 2 vakken hier waren 'Economics and Business' en 'Accounting'. Ik slaagde voor accouting met een goede score en ik dacht dat ik gebuisd zou zijn voor economics and business. Blijkbaar ben ik toch geslaagd voor E&B met de hakken over de sloot.
 
Na de tweede periode kregen we 3 weken (welverdiende) kerstvakantie maar in de laatste week waren de herexamens gepland van periode 1. In de laatste week van de kerstvakantie had ik dus een herexamen QM (wiskunde&statistiek). Mijn punten zijn onlangs vrijgegeven en ik ben geslaagd. Ik ben tot nu toe dus al voor al mijn vakken (4) geslaagd.
 
Ik wou u, meneer Ringoot zeker nog eens bedanken via dit schrijven. Ook al ben ik niet altijd de gemakkelijkste geweest, toch heb ik de indruk dat ik de laatste 2 jaar gegroeid ben. Ik geloof dat Leerwijzer voor mij een soort van 'eye-opener' was. Ik heb mijn humaniora in een kleine 9 maand kunnen afwerken, wat voor mij mijn eerste scolaire succes was en daarom bedank ik u en de leerwijzer-staff voor de talloze motivatie gesprekken, voor de leekrachten die geen stap opzij deden ook al kon ik lastig zijn. Voor opvoeders die ik soms niet genoeg respecteerde omdat ik s'avonds moe was van een hele dag studeren en dan nog praktische afspraken moest naleven. Voor een nieuwe kans die de school me gaf en die ik waarmaakte met goeie ondersteuning.